dinsdag 25 maart 2014

Het boek Password is geschreven door Mirjam Mous.

Samenvatting

Mick word veel gepest op school. Op een dag komt er jongen op school in een dure auto. Die jongen is Jerro, hij is de nieuwe leerling in de klas van Mick. In de eerste les kwam Jerro voor Mick op. Sinds toen werden ze beste vrienden.
Op een dag vond Mick bewusteloos op bed. Hij dacht eerst dat het nep was. Toen het bleek dat het serieus was schreeuwde voor hulp. Hij wilde de ambulance bellen maar toen was Kasia er al ze nam de telefoon over en Mick moest het hek open laten doen. Jerro werd snel naar het ziekenhuis gebracht.
Mick ging er snel naar het ziekenhuis. Tot zijn verbazing was Jerro er nog niet. Hij ging naar huis.
De volgende dag ging hij weer naar het ziekenhuis. Toen was hij er wel. Hij was bewusteloos doordat er voedselvergiftiging. Mick vond het maar raar en ging op onderzoek uit. Hij weet niet Jerro is verwisseld met zijn tweelingbroer Stefan. Stefan speelt nu Jerro terwijl Jerro geboeid is in een huis met de moeder van Stefan, Nel, die hem verzorgd. Als Nel en Stefan meewerkte rijgen ze 1 miljoen. Daarmee zijn ze meteen uit de schulden.
Jerro en Mick hadden samen een password. Dit password was 'roodhaar'. Dat wist Stefan niet en daarom wist Mick dat er iets aan de hand was. Hij ging verder en verder zoeken. Op een dag ging hij Kasia achtervolgen. Hij kwam bij haar huis. Na minuten wachten kwam er een verdachte man bij het huis van Kasia. Kasia gaf iets aan de man en de man ging weer weg. Mick ging hem achtervolgen. Mick kwam weer bij een huis aan. Hij ging naar de achtertuin waar toevallig een ambulance stond die helemaal overdekt was. Tot z'n schrik ging zijn telefoon af. Het was z'n moeder. Hij kon haar niet wegdrukken. Na het gesprek hoorde hij iemand op een raam slaan. Hij keek rond en kon het bijna niet geloven. Het was Jerro...

De hoofd- en bijpersonen

Hoofdpersonen:
- Mick Schipper
Mick is de beste vriend van Jerro. Omdat Jerro een positieve invloed op school voor hem heeft, want voordat Jerro op school kwam werd hij erg gepest.
- Jerro Prins
Is in het verhaald het slachtoffer. Hij heeft een broer, Stefan, waarvan hij helemaal niet wist dat hij bestond. Stefan en Jerro zijn tweelingen.
- Stefan
Het zelfde verhaal bij Jerro. Hij wist helemaal niet dat hij een broer heeft. Hij woont samen met z'n moeder en hebben veel schulden.
  
Bijpersonen:
- Bjorge Prins
Bjorge is de baas van een groot bedrijf met de naam Prince Enterprise. Hij heeft heel veel geld en dat is de reden dat Jerro wordt ontvoerd. 
- Kasia
Kasia is de huisvrouw bij de familie Prins. Zij doet alsof ze niet goed Nederlands kan spreken terwijl ze dat wel kan. Zij zit in het complot met de ontvoering van Jerro
- Dexter
Is de bedenker van het plan om Jerro te ontvoeren. 
- Nel
Nel is de moeder van Stefan. Zij verzorgt Jerro toen hij ontvoert was. Zij zit ook in het complot omdat ze diep in de schulden zit en met de ontvoering kan ze veel geld krijgen.

Mijn mening

Ik vind het echt een goed boek, want je gaat er echt in mee en het is heel spannend dus daarom geef ik het boek een 9. Het boek is in het ik-perspectief geschreven. Ik raad het zeker aan om het te lezen.